De kleuren analyse

 

                            Herken jij deze vragen?

 

                                                             In welke kleuren komen mijn ogen het mooiste naar voren?

                                                             Welk kleuren laten mij echt stralen?

                                                             Welke kleuren lijkt het alsof ik ziek ben?

                                                             Welk kleuren passen bij mijn karakter?

                                                              In welke kleuren ga ik mij goed in voelen?

                                                              Welk kleur bril zou mij het beste passen?

                                                               Zijn deze kleuren voor altijd, of kan dit wijzigen?

                                                               Zwart  en wit staat toch iedereen en altijd?

                                                               Ik draag alle kleuren, dus altijd goed, of niet?

                                                               Ik wil een andere haarkleur, maar welke dan wel of niet?

Antwoord op de bovenstaande vragen:

In welke kleuren komen mijn ogen het mooiste naar voren?  De mooiste kleuren die al in je ogen zit. Heb jij bruine ogen dan kun je dezelfde kleur bruin prima dragen. Bij groene en blauw of grijsgroene ogen geldt hetzelfde.

 

Welk kleuren laten mij echt stralen?

De kleuren die het beste bij je passen  op basis van je huid, ogen en haarkleur. Deze hebben samen een mooie harmonie. Iemand met een warme ondertoon in de huid zal niet goed uitkomen in een zacht roze kleur. Of een dame met donker bruin haar en lichte huid zal ook dezelfde roze kleur minder mooi staan. Als het totaal plaatje klopt, zie je stalend uit.

 Welke kleuren lijkt het alsof ik ziek ben?

Dat hangt volledig af van de combinatie van je ogen, natuurlijke haarkleur en oogkleur. De kleuren die je niet bij je passen, Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de juiste en de verkeerde kleur.

Welk kleuren passen bij mijn karakter?

Op de kleuren kaartjes staan altijd kleuren die je niet zo geweldig vindt, Dat is prima, dat heeft iedereen. Als wat introvert type bent hoef je niet alleen maar van die schreeuwerige kleurtjes te gaan dragen. Daar is altijd wel een mouw aan te passen. Wil je wel opvallen met je kleding, dan is dat ook mogelijk om dit te bewerkstelligen. 

 

In welke kleuren ga ik mij goed in voelen?

Als je de kleuren gaat dragen en langzaam je kledingkast omtovert tot de juiste kleuren zul je zien dat het hele plaatje klopt. Het kan zijn dat het even tijd nodig heeft voordat je er goed in gaat voelen. Start met 1 bloes of 1 mooie sjaal in de juiste kleur en de complimentjes komen dan vanzelf.

 

Welk kleur bril zou mij het beste passen?

Dezelfde kleur als je die in je iris zit is altijd goed. Dan kun je nog alle kanten op met de vorm van montuur.

 

Zijn deze kleuren voor altijd, of kan dit wijzigen?

Sommige kleurt types kunnen op de lange termijn ander kleuren zelfs beter staan dan voorheen. En voor andere types is dit niet van toepassing. Als je ouder word en je krijgt grijze haren, dan kan het zijn dat het mooier is om niet meer van de heldere felle kleuren te dragen. Je huid zal mooier overkomen in zachtere tinten. Je ogen worden meestal ook iets lichter van kleur. Een leesbril in een felle kleur is dan een mooie oplossing. Heb je een warme huidskleur, dan  verander je over het algemeen niet. Heb je een koele huidstint dan is het verstandig om er weer eens goed naar te laten kijken of je dit beter kunt aanpassen of niet.

Zwart  en wit staat toch iedereen en altijd?

Helaas is dat niet zo. Wit staat jammer genoeg niet iedereen, en zwart ook niet. Soms is het beter om geen zwart dicht bij je gezicht te dragen, maar een donker bordeaux of grijs bloes te kiezen. Ook wit is niet voor iedereen, maar denk eerder aan off-white.

 

 Ik draag alle kleuren, dus altijd goed, of niet?

Heel leuk dat je graag kleur draagt, maar niet alle kleuren zijn voor iedereen de juiste kleuren. De combinatie haar kleur, ogen en huidskleur maken jouw uniek en daar horen specifieke kleuren bij. Als je die eenmaal weet, dan ga je beter in je vel zitten en laat de complimentjes maar komen.

 

 Ik wil een andere haarkleur, maar welke dan wel of niet?

Je natuurlijke haarkleur is bijna altijd de juiste kleur die bij je huidtint past. Het kan natuurlijk wel dat als rood haar hebt van moeder natuur dat je de kleur kan verdiepen zolang je met rood pigmenten aan de slag gaat. Als je koele tinten zou nemen dan kan het zijn dat het hele plaatje niet meer "klopt". Bezoek een goede kapper voor je kleuradvies, en denk er even over na om het helemaal anders te laten verven.

 

Ik kom met een grote passpiegel bij je thuis, en we gaan na een kort intake gesprekje aan de slag met de kleuren doekjes die ik hier onder ook heb gebruikt. Je kan meteen mee kijken en zien in de spiegel waarom dit de juiste kleur is of niet. Ook als je zelf niet ziet welke kleur het beste bij je past, geen probleem, ik kom er altijd uit. Ook bij een kleuren analyse kijken specifiek naar je haar kleur, oogkleur en huiskleur. Ik maak geen gebruik van de 4 seizoenen. Dit kan te beperkt zijn. Ik werk met  Koel / warm, Helder / Gedempt, Donker /lichte kleurendoekjes.  Als je ook graag je make-up kleuren wilt bespreken, dan is dit ook mogelijk.

 

 

Een kleuren analyse, dat is iets voor de rest van je leven.