Nu ook op de woensdag en zondag beschikbaar.

Kledingcoach / Stijlcoach

 

 

Wie ben ik

 

Heidi Hendriks

Woonplaats Oss

53 jaar

In ons leven komen we vaak mensen tegen die een blijvende impact op ons hebben, en soms leidt zo'n ontmoeting tot een onverwachte reis van zelfontdekking. Jaren geleden had ik het voorrecht om iemand te ontmoeten die mijn perspectief op kleur en stijl volledig heeft veranderd - een kleurenconsulent die een kleurenanalyse voor mij heeft gedaan. Het was een ervaring die mijn zelfvertrouwen heeft vergroot en mijn stijlbewustzijn heeft verfijnd. Hier deel ik graag mijn verhaal.

Het begon allemaal toen ik steeds meer geïnteresseerd raakte in mode en het creëren van een persoonlijke stijl die bij me paste. Ik las tijdschriften, volgde influencers en probeerde verschillende trends uit, maar ik voelde me vaak overweldigd door de vele keuzes en onzeker over wat wel of niet bij me paste.

Een vriendin raadde me aan om een kleurenconsulent te bezoeken, iemand die gespecialiseerd is in het analyseren van de kleuren die het beste bij je huidtint, haarkleur en oogkleur passen. Hoewel ik sceptisch was, besloot ik het een kans te geven, hopend dat het me zou helpen een beter begrip van mijn persoonlijke stijl te krijgen.

 

De ontmoeting met de kleurenconsulent was warm en gastvrij. Ze begon met het stellen van vragen over mijn persoonlijke voorkeuren, levensstijl en de indruk die ik wilde maken met mijn kleding. Vervolgens vroeg ze me om zonder make-up plaats te nemen voor een grote spiegel, waar ze verschillende gekleurde stoffen tegen mijn gezicht hield.

 

Terwijl ze de kleuren een voor een uitprobeerde, begon ik te merken hoe sommige kleuren mijn ogen deden stralen en mijn huid lieten stralen, terwijl andere kleuren me juist dof en flets maakten. Het was fascinerend om te zien hoe subtiele veranderingen in kleur zo'n groot verschil konden maken.

Na de analyse nam de kleurenconsulent de tijd om me uit te leggen welke kleurtypes er bestaan en welke kleuren het beste bij mij pasten. Ik was een 'helder winter '-type en werd geadviseerd om te kiezen voor koele, heldere kleuren zoals rood, fuchsia en hard groen. Ze legde ook uit welke kleuren ik het beste kon vermijden, zoals warme, gedempte en zachte tinten.

 

Het resultaat van de kleurenanalyse was verbluffend. Ik voelde me als herboren en geïnspireerd om mijn garderobe te herzien. Het was alsof ik een nieuwe wereld van mogelijkheden had ontdekt. Ik begon met het opruimen van mijn kledingkast en liet de kleuren die niet bij mijn kleurenpalet pasten, achter me.

Het mooie aan de kleurenanalyse was dat het niet alleen ging om het vinden van de juiste tinten voor mijn kleding, maar ook om het begrijpen van mijn eigen unieke uitstraling. Het hielp me te begrijpen waarom bepaalde kledingstukken me flatteerden en andere niet. Ik leerde ook dat het niet altijd draait om het volgen van de laatste trends, maar om het vinden van een persoonlijke stijl die me zelfverzekerd en comfortabel laat voelen.

 

Sinds de kleurenanalyse voel ik me zekerder bij het maken van kledingkeuzes. Ik kan nu gemakkelijk kleuren combineren en voel me goed in wat ik draag. Het heeft mijn winkelervaring ook veranderd, omdat ik nu gerichter kan zoeken naar de kleuren die bij mijn palet passen.

 

De ontmoeting met de kleurenconsulent heeft mijn leven op een onverwachte manier verrijkt. Het ging niet alleen om het vinden van de juiste kleuren voor mijn kleding, maar het opende ook de deur naar een beter begrip van mezelf en mijn eigen stijl. Ik moedig iedereen aan om een kleurenanalyse te overwegen en de magie van kleur te ontdekken. Het kan een reis zijn naar zelfontdekking en stijlbewustzijn die je leven verandert.

 

Ik heb in 2020 een cursus kledingcoach gedaan en in deze cursus kreeg ik gelukkig alles te horen over kleur, kleding en stijl. Nadat ik gereed was met de opleiding ben ik mijn eigen bedrijf opgestart. Ik wil graag andere vrouwen helpen zichzelf zichtbaar, gezien en dat ze serieus genomen wordt. Iedere vrouw kan leren hoe je je goed kunt kleden voor jouw lichaam. Ik wil graag vrouwen inspireren om dit voor zichzelf te doen en niet voor iemand anders. Vooral als mensen je negeren of niet naar je luisteren. Heel frustrerend.

 Ik heb in de cursus en daarbuiten al mogen ervaren wat het voor vrouwen kan beteken om heel anders naar zichzelf te leren kijken. Als ze alle vooroordelen van vroeger en meningen van andere mensen buiten sluiten. Het beste gevoel voor mij dat er bestaat is, als andere vrouwen zichzelf ook als mooi gaan zien.

 

 

Zou het niet heerlijk zijn als je voor je kledingkast staat en je wordt blij van elk stuk dat erin hangt. Altijd de juiste kleur, altijd precies de juiste pasvorm waarin je lichaam helemaal tot zijn recht komt. In een mooie jurk in jouw beste kleur kun je echt krachtiger voelen om net die ene lastige situatie het hoofd te kunnen bieden. Net een beetje meer zelfvertrouwen is altijd handig, zeker als je weet dat je kleding op en top is. Geen stress voor een feestje, geen twijfel of je wel of geen lange rok moet dragen. Ik ga je het allemaal laten zien dat dit echt mogelijk is. Je gaat straks goed nadenken voordat je iets aanschaft of het wel bij je past. Is het de juiste stijl of niet. En daar bied ik je een aantal handvaten voor zodat je na verloop van tijd geen miskopen meer in je kleding kast hebt hangen. Dit is een leerproces en gun het beetje tijd en je wordt er vanzelf beter in.

 

  Iedere vrouw is het waard om gezien en gehoord te worden. Ga jij de grote uitdaging aan, samen met mij?

 

  Op dit moment is het alleen mogelijk om een afspraak te maken op woensdag of zondag, dit i.v.m. een andere baan.

Contact gegevens   e-mail adres: info@jouw-kleur-en-kleding-advies.nl    BTW nummer: NL003478707B12      KVK nummer: 80727751     Privacy statement     Disclaimer    Algemene voorwaarden