Veel gestelde vragen.

Hoe gaat een kleuren analyse in de praktijk?

 

Ik kom bij je thuis met een verplaatsbare grote spiegel en we zoeken een mooi plekje in het daglicht. Vervolgens mag voor de spiegel gaan zitten. Je draagt op dat moment geen make up.Ik kom achter je staan met twee kleuren vilten doekjes. Eerst het ene doekje, daarna een ander kleurtje en kijk welke het beste bij je past. Zo doen we dat met ongeveer 20 stuks voordat ik een conclusie kan trekken. Vervolgens krijg je 2 of 3 kleuren kaartjes om bij je houden als je gaat winkelen.

 

 

Hoe ga ik verder na een kleuren analyse?

 

Kijk eens in je kleding kast of er items zijn die voldoen aan de kleuren kaartjes. Let op. Printje in een trui of bloes geven niet een heldere tint weer. Dit is altijd gedempt. Als je een kaartje hebt gekregen met gedempte kleuren is dit prima. Al het andere kun je label of uit je kast halen. Zodat je de tinten overhoud die je het beste passen. Ga je winkelen, dan doe je de kaartjes in je tas. Dit als geheugen steuntje. Sommige verkoopsters in de winkel zien liever niet dat je hiermee rond loopt in de winkel. Er zijn ook verkoopsters die met je meedenken en met goede opties komen om toch met iets bruikbaars te kunnen shoppen.  Het vergt tijd om je kleding kast om te toveren tot je beste kleuren. Neem die tijd. Rome is niet gebouwd in 1 dag.

 

Shoppen in eigen kast, hoe gaat dat in z'n werking?

 

Voordat ik bij je thuis kom krijg je een aantal vragen (via de mail) om jouw een beetje beter te leren kennen. We nemen de vragen in 10 minuutjes door, zodat ik een beter beeld krijg wat je wensen zijn. We kijken naar de kleding stijl die je in je kast hebt hangen en welke je eventueel zou willen hebben. Ik maak combinaties waar je zelf nooit aan gedacht had. Niet vergeten om er foto's van te maken. Ook komen je miskopen aanbod en kan ik er nog iets leuks mee maken. Jij beslist zelf of je iets weg wilt doen. We kijken ook nog even welke items je mist in je kledingkast. Die zet ik voor je op een lijst die je later zelf mag gaan shoppen. Met suggesties van mij erbij natuurlijk.

 

 • Bespaart geld: Wanneer je shopt in je eigen kast, hoef je geen nieuwe kleding te kopen en bespaar je dus geld.
 • Duurzaamheid: Door te shoppen in je eigen kast, draag je bij aan duurzaamheid en verminder je je ecologische voetafdruk.
 • Creativiteit: Door je eigen kleding op een nieuwe manier te combineren, kun je je creativiteit gebruiken om nieuwe outfits te creëren.
 • Herontdekken: Door in je eigen kast te shoppen, kun je vergeten kledingstukken herontdekken en weer nieuw leven inblazen.
 • Tijdsbesparing: Je hoeft niet naar een winkel te gaan om nieuwe kleding te kopen, wat tijd bespaart.
 • Uniekheid: Door je eigen stijl te creëren met wat je al hebt, kun je unieke en persoonlijke outfits samenstellen.
 • Comfort: Je eigen kleding zit vaak comfortabeler dan nieuwe kleding die nog ingedragen moet worden.
 • Minimalisme: Door te shoppen in je eigen kast, kun je minimalistischer leven en alleen kleding bewaren die je echt draagt.
 • Waardering: Door je eigen kledingstukken opnieuw te dragen, kun je ze meer waarderen en er langer van genieten.
 • Plezier: Het kan leuk zijn om nieuwe combinaties te bedenken met wat je al hebt en zo je eigen stijl verder te ontwikkelen.

Wat heb ik aan een body Balance punten sessie?

 

Na een body Balance punten sessie weet je precies welke punten van je lichaam je beter kunt camoufleren of kunt accentueren. Ook ga je beter naar jezelf kijken welke stoffen en materialen iets voor je lichaam doen. Soms kun je van te voren al beoordelen hoe iets valt en of het iets doet voor je of juist niet. Ik ga je leren kijken naar je eigen lichaam. We gaan jouw lichaam in balans brengen door naar het volgende te kijken.

 • Gebruik van het juiste model broek, jurk, top of jas
 • Gebruik van de juiste stoffen en waarom dit wel of niet geschikt voor je figuur is
 • We kijken naar de verhoudingen van je lichaam en hoe je dit op de beste manier kan gebruiken
 • We kijken ook naar je botstructuur in je gezicht
 • Waarom jouw favoriete jurk toch eigenlijk niet zo goed staat of juist wel
 • Je krijgt heel veel informatie samengevat in een boekje zodat je altijd nog eens kan openslaan om het na te lezen