Nu ook op de woensdag en zondag beschikbaar.

Blog Kleding stof Llinnen

Linnen wordt niet alleen gebruikt om kleding te maken, maar ook voor grotere oppervlakken zoals tafelkleden en gordijnen en schilderdoeken. Ook werd en wordt het nog steeds veel gebruikt als bekledingsmateriaal van boekbanden. Ook werd linnen gebruikt voor de bouw van vliegtuigen.
Linnendraad is sterk. Daarom wordt het traditioneel gebruikt voor kantklossen. Een zeer dikke linnen naaidraad wordt vanwege de sterkte ervan ijzergaren genoemd.

 

 

Linnen staat bekend om z'n nonchalante look, hoge draagcomfort en koele touch in de zomer. En andere eigenschap van linnen is dat het kreukt, maar de echte linnen overs zien dat als charme. Zoek je een stof met een natuurlijke uitstraling, dan is deze brique linnen de ideale stof voor jou!

Wat is de juiste was temperatuur voor linnen? Als je linnen in de wasmachine stopt, dan is wassen op 40 graden meestal voldoende. Wit linnen mag gewassen worden op 95 graden tenzij het etiket anders vermeldt. Was je linnen met de hand, dan doe je er goed aan het kledingstuk kort te wassen en niet te laten weken. Linnen strijkt het makkelijkst als het nog vochtig is. Is de stof al vrij droog, dan kan je die nog glad krijgen met een stoomstrijkijzer. Om glimmende plekken te vermijden, strijk je linnen kledij langs de binnenkant. Gebruik steeds een zeer heet strijkijzer.